Gemengd Koor Pur Sang, Krimpen aan den IJssel

De koorleiding

Hans volgde in zijn jeugd enkele jaren zangles bij verschillende pedagogen, waaronder Wilma Bruning en Lennard Rodrigues de Miranda. Al tijdens de middelbare school werd zijn belangstelling voor de liedkunst gewekt en nam hij de studie van de liederen van Schubert en Schumann ter hand. Werkzaam als groepsleider in de heilpedagogiek op o.a. Huize Thomas te Rotterdam, gaf hij zijn eerste liedrecitals. Na zijn studie muziek-therapie aan academie De Wervel ging hij werken als muziekdocent aan het Rudolf Steiner College te Rotterdam. In deze functie bekwaamde hij zich verder in het musiceren met grote koren.  Daarnaast dirigeert hij het Vondelkoor, ouder- en vriendenkoor van het Rudolf Steiner College Rotterdam em Gemengd koor Pur Sang in Krimpen aan den IJssel.

De pianiste Marieke Dekker Marieke Dekker is afgestudeerd voor piano aan het Rotterdams Conservatorium.


Zij begeleidt behalve bij koren en solisten ook op concoursen, o.a. het Prinses Christina-concours en heeft de pianobegeleiding verzorgd van de uitvoering van de opera “Abu Hassan” in het Museumpark en was zij repetitor van de uitvoering van de opera “Die Fledermaus” in Theater Zuidplein.


Verder speelt ze regelmatig solo en heeft een kleine lespraktijk gehad.


 

In de jaren negentig heeft zij zich gedurende ruim acht jaar onder de hoede van de bekende Nederlandse concertpianist Bram Boelee gesteld. Van hem heeft ze op technisch en muzikaal gebied zeer veel geleerd.


Sinds 2015 volgt zij pianolessen bij de Braziliaanse concertpianist Luís Rabello.


In 2007 heeft zij in Utrecht bij Hans Noyens met goed gevolg examen gedaan voor het diploma MDO (Meerjarige Dirigenten Opleiding) en heeft van 2005 tot 2020  zang gestudeerd bij de sopraan Jenny Haisma.


Van 2002 t/m 2017 was zij dirigent van gemengd koor “Aurora” in Ammerstol dat in maart dat jaar helaas heeft moeten ophouden te bestaan wegens hoge leeftijd van de leden en ontbreken van nieuwe aanwas.


Sinds 2015 is zij dirigent van operettekoor “Irene” in Rotterdam, dat in oktober 2018 110 jaar bestond en toen een jubileumconcert gaf in Theater Zuidplein.


Vanaf 2017 augustus tot 2020 was zij ook dirigent van seniorenkoor “Zang en Vriendschap” in Krimpen aan de Lek dat, ook wegens ouderdom moest ophouden te bestaan.


Vanaf 3 oktober 2017 is Marieke dirigent van het “Schoonhovens vrouwenkoor SVK”.

De dirigent Hans Barkmeijer